A családi történetek

Minden család más és más, és persze ami a legfontosabb mást engedhet meg magának. Mindenki szeretne olyan családban élni, akik mindent megtehetnek, vagy adott esetben megvehetnek maguknak. Te melyik családban élsz?

A családi kassza

Ma a legnagyobb kincsnek a munkahely számít. Azoknak, akiknek van munkája, igyekezni kell, hogy meg is tudják tartani, hiszen egy család létfenntartásához szükséges. Már az is nagy gondot jelenthet, ha az egyik állás megszűnik valamiért.

Ott, ahol mind a két szülő dolgozik, van munkahelye, kicsit nagyobb az esély arra, hogy jobbak a körülmények. Igen ám, de nem minden városban, vagy megyében van lehetőség arra, hogy dolgozzanak az emberek.

A munkanélküliség

Az egyik legnagyobb probléma ma az hogy kevés a munkahely. Mint ahogy fentebb is említettem, sok családnak nincs is lehetősége arra, hogy munkát találjon, mert náluk nincsenek lehetőségek. Mit tehet ilyenkor egy apa?

Ha szerencsés, akkor a legjobb esetben talál valami ingázó állást, vagy olyat ahol mondjuk hetente, vagy két hetente haza tud látogatni. Tudom, nem a legjobb megoldás, de a semminél biztosan több.

Mindig nehéz, de ez még egy könnyű időszak azt gondolom, amikor nem kell fűteni. Abba most nem is szeretnék belemenni, ha arra kerül a sor, hogy tüzelő kell.ferry-boat-123059_640

Az új munkahely

Azt hiszem nagyon szerencsések lehetünk, mert nálunk mindenkinek van munkája. Nem csak a páromnak, és nekem is, de már a fiamnak is sikerült munkát találnia. Egy napelem kivitelező cégnél fog dolgozni. Igaz, még nem tudja, hogy milyen a napelem működése, de azt meg lehet tanulni azt mondták, csak akarni kell. Azzal pedig azt hiszem nem lesz gond, mert kemény gyerek.

Így hogy már három kereső lesz a családban, sokkal több lehetőségünk lesz mindenre.

Sokszor eszembe jut, hogy milyen hálásak lehetünk a sorsnak, hogy mi egy jobb városban élünk, és van munkánk. Persze mindenki tud változtatni a sorsán, de nehéz megindulni, és nehéz elköltözni, főleg ha a saját házunkban lakunk. Nehéz mindent összecsomagolni, és ott hagyni.

A külföldi munka

Ezen az oldalon olvastam már a külföldi munkáról is.  Egyre többet halljuk mindenhol hogy mennyi fiatal dönt az mellett, hogy külföldön keres boldogulást magának. Te gondolkodtál már azon, hogy ki menj dolgozni? Sok esetben dönt úgy a család, hogy valamelyik szülő kimegy dolgozni. Egy kis érdekesség, hogy nem egy esetben hallottam azt, hogy nem az apa megy ki, hanem az anya. Ilyenkor az apa marad otthon, és látja el az otthoni teendőket. Az ismeretségi körben nincs ilyen, így nem tudom, hogy mik a tapasztalatok, vagy miért dönt valaki az mellett, hogy a gyengébbik nem menjen ki dolgozni. Mindenesetre biztosan megvan az okuk rá.

Remélem, hogy nekünk nem kell majd ilyenben gondolkodnunk.