A családias konyhabútor

Te hogy képzelnél el egy családias konyhabútort?

Szerintem nagyon fontos az, hogy egy családban a konyhabútor gyerekbarát legyen. Egy konyhabútort egyszer veszünk meg optimális esetben, így muszáj olyat választanunk, ami megfelelő lesz kisgyerekek és felnőttek részére is. Kellenek bele elérhető elemek, amiket már a 4-5 éves gyerekek is tudnak használni, és így hozzá tudnak szokni a konyhához, természetesnek fogják venni, hogy majd nekik is kell ott bőven tevékenykedni.

Ezen kívül olyat kell választani, ami a felnőtteknek tetszik, de lekerekített formája van, a kisebbek nem vágják bele a fejüket a pult rész sarkaiba. Érdemes odafigyelni a színre is, mind a konyhabútor színeire, mind a munkalap színére is. Koszállónak kell lenni, hisz nem szeretne senki naponta többször konyhabútort takarítani. És az sem megoldás, ha koszos marad a sok gyerekkéztől.

Természetes, hogy minden családnak más az életmódja. De ez nem azt jelenti, hogy nem kell az otthoni környezetet családbaráttá alakítani és mindenekelőtt gyerekbarátra, hisz a gyerek a legfontosabb, ez egyértelmű.

A családbarát konyhabútor alatt azt értem, hogy minden része jól megközelíthető kell, hogy legyen, sok tárolós és pakolós rész kell, mivel egy családnak bőven van annyi konyhai holmija.

Én az ideális, családbarát konyhabútort úgy tudom elképzelni, hogy plafonig be van építve, óriási munkalapja van és van még esetleg plusz egy konyhabútor sziget. A konyhabútor szigetet úgy gondoltam, hogy körbe végig pakolós részek vannak, amibe nagy fazekak is elférnek, tetején pedig egy munkalap, amire szintén lehet pakolni még.

Nagyon fontosnak találom, hogy igenis kellene családbarát bútorokat gyártani, nem csak konyhabútorban, de hálószoba és nappali szinten is muszáj, lenne ennek így működnie, illetve örülnék, ha kifejezetten családi bútorok gyártására specializálódott cégek is lennének a magyar piacon.

Én azon a véleményen vagyok, hogy ilyen szempontot nézve, sajnos a magyar piac nincsen eléggé a toppon, sokkal jobban bele kéne húznunk, hogy betörhessünk a nemzetközi piacra!