A mi családunk működésének alapja a gyerekek létezése

Az én véleményem szerint egy családnak szerves részei a gyerekek. Természetesen valakinek a gyerekei lehetnek felnőttek is, és eltelhet egy kis idő, amíg ők családot alapítanak és újabb gyerekgeneráció születik. De gyerekek nélkül az együttlét az valami más, de nem család. Ezt nem azért mondom, mert elítélném bármilyen formáját a páros életnek, aki nem akar gyereket, az ne is vállaljon, mert úgysem lesz jó szülője annak. De akkor nem is fog soha családban élni.

Az én családom nagyon nagy: két nővérem van, mindkettőnek van két-két gyereke. Nekem a férjemmel három gyerekünk van, az ő nővérének pedig egy. Ez összesen nyolc unokatestvért jelent, akik nem pontosan egyidősek, de a legidősebb és a legfiatalabb között nincs több, mint öt év. (Képzeljétek el a nagyszülőket, milyen intenzív időszak lehetett, amikor ez a sok unoka született, szerencsére mind a négyen élnek még és sokan segítenek nekünk a gyereknevelésben).

Hadd ne mondjam, hogy három gyerek és egy napi 6 órás munka mellett néha azt sem tudom, hogy hol van a fejem, nemhogy mindent rendben tudjak tartani. De én ebben látom a boldogságot, így érzem azt, hogy igazán család vagyunk: sokan és pörgősek. Persze ez a pörgés duplázódik, amikor közelednek bizonyos ünnepek. Ezek közül is a karácsony a legnehezebb. Mert egyenként, évente nyolc alkalomkor tudsz még ajándékot vásárolni, esetleg tortát sütni is, de egyszerre mind a nyolc gyereknek ajándékot venni, plusz még ott vannak a nagynénik és nagybácsik, nagyszülők, barátok, na meg a férjed. Ez az az időszak, amikor szükségem van olyan megoldásokra, amelyek segítik a dolgomat. Ilyen megoldás például a jatekwebshop.eu weboldal is.

Minden van ezen az oldalon, ami ahhoz szükséges, hogy a gyerekeknek ajándékokat tudjak vásárolni. És nemcsak. A mindennapi szükségleteken kívül (élelem, ruházat és iskolai felszerelések), mindent lehet találni ezen az oldalon, amivel fejleszteni tudod a gyerekedet, vagy amivel szórakozni tud. Úgyhogy én minden évben innen rendelem meg az ajándékokat a gyerekeknek. Szerencsére minden játékhoz oda van írva, hogy hány éves kortól ajánlják, így még ezen sem kell rágódnom. Mindenki olyat kap, ami neki való. Nekem csak be kell raknom a kosárba, fizetnem, és már házhoz is jön a rengeteg ajándék. Általában már novemberben megrendelem őket, hiszen decemberben olyan sokan rendelnek és olyan pozsgás van, hogy szeretem előre és biztosra elintézni a dolgaimat. De volt, hogy egészen elhalasztódott a dolog, és már decemberben rendeltem meg tőlük a játékokat és még így is időben megérkeztek, nem volt semmi gond. A szállításnak két módja van: a GSL futár házhoz viszi, vagy csomagpontra. Én már mindkettőt kipróbáltam, mert volt időszak, amikor épp otthon voltam hosszabb ideig és tudtam fogadni a futárt, de legtöbbször a csomagpontba kérem, és amikor megkaptam az értesítést, hogy megérkezett, a munkából hazafele el is veszem a csomagomat. Mivel nekem legtöbbször 20.000 forint felett van a vásárlásom, már nem is emlékszem pontosan, hogy ezalatt mennyi a szállítási költség, de egyébként nem valami sok, szóval még úgy is megéri vásárolni tőlük. A weboldalukon pedig részletesen fel vannak tüntetve a garanciáról és az elállási jogról való tudnivalók. Mivel a garanciális feltételekhez hozzátartozik az, hogy meglegyen a nyugta vagy számla, a jótállási jegy és a gyárilag csatolt garancialevél, ezért ezeket mindig magamnál őrzöm a megadott időszakig, és csak a játékok dobozának őrzését bízom az ajándékozott szülőjére (ami három gyerek esetében én vagyok, de öt gyerek esetében szerencsére nem; nem férni el ennyi doboz az otthonunkban).

Az oldalon rengeteg kategória található, amelyeken belük sok esetben még egy tucatnyi alkategória található. Főleg a lányjátékok és a fiújátékok kategóriák alatt van nagyon sok alkategória, mivel ez a két fogalom nagyon tág. Ez azért jó, mert így pontosabban tudok keresni. Például az én kislányom rühelli a Barbie babákat és tulajdonképpen minden más babát. De nagyon szívesen játszik főzőcskézőst, amit a lányjátékokon belül egy külön kategóriában lehet megtalálni. Na de ne gondoljátok, hogy csak ez a felosztás van. Találhatsz még társasjátékokat, amiből vannak családiak, kifejezetten gyerekeknek szólóak, kvízjátékok, monopolyk és activityk, felnőtt játékok, kártya játékok és a többi. Aztán vannak a kreatív játékok, amiket el sem kezdek felsorolni, mert rengeteg van belőlük, és rengeteg olyan, amit az ember nem is gondolna, hogy létezik. Én legtöbbször egyébként innen vásárolok, mert szeretem, ha egy játék hozzájárul a gyerek fejlődéséhez. De van még rengeteg jármű, babajáték, plüssök. Aztán szabadtéri játékokból és kellékekből is erről a webshopról csináltam gyűjteményt. Innen vannak a gyerekek biciklijei és rollerei, az ugrálónk, az összes buborékfújónk és vízipisztolyunk, a hintánk, a gördeszkáink, hulahopp karikáink és a szánkóink. Amikor kisebbek voltak, a homokozófelszerelést is innen vásároltam meg. Arról a csodás lehetőségről pedig még nem is beszéltem, hogy hogyan lehet megszűrni a találatokat. Tegyük fel, hogy eldöntöd, hogy valamilyen sporteszközt szeretnél ajándékba venni egy gyereknek. Kiválasztod a menüből a sporteszközöket, és a kihozott találatok közül tovább tudsz szűrni az ár alapján, az alapján, hogy fiú, lány vagy uniszex játékot keresel, korcsoport szerint is tudsz választani, mesehősök alapján és gyártó alapján.

Szóval tényleg bőven lehet választani. Én már reflexszerűen nyitom meg az oldalt, ha közeledik a karácsony, vagy valamelyik gyereknek a születésnapja. Viszont van még két alkalom, amikor rendelésbe kezdek.

Az egyik az iskolakezdés. Annyira kényelmes augusztus végén csak leadni a rendelést és kézbe kapni a csomagot. Minden van, ami kell: iskolatáska, tolltartó, írószerek, füzetek, uzsonnás doboz, mértanfelszerelés, pénztárcák, dossziék.

Valamint a farsang is megköveteli azt, hogy a gyerekeknek új holmikat vásároljak: mégpedig jelmezeket. Ez pedig mind közül a legrizikósabb. Általában már januárban elkezdem megbeszélni a gyerekekkel, hogy minek szeretnének felöltözni a farsangi ünnepségen és elkezdjük kinézni a jelmezeket és megrendelni, mivel ez az az alkalom, amikor már többször is élnem kellett az elállási jogommal. Na nem azért, mert nem tetszett volna a jelmez, amit rendeltünk, vagy valami gond lett volna vele. Egyszerűen csak úgy nőnek ezek a gyerekek, mint a gomba és nagyon nehéz megállapítani, hogy épp mekkora méretű jelmez jó nekik. Úgyhogy volt már rá példa, hogy vissza kellett küldenünk és újat rendelnünk. De szerencsére, mivel lehetőség van erre, ezért nem volt gond. Csak arra kell figyelnem mindig, hogy úgy rendeljem meg a jelmezeket, hogyha nem jó valamelyik, akkor még időben megérkezzen a második rendelés is. Általában egyébként 1-3 munkanap alatt szállítják ki a megrendelt csomagokat, ami elég jó idő szerintem.

Mindezt azért meséltem el, hogy segíteni tudjak az olyan családoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi: rengetegen vannak, rengeteg programmal és teendővel.