Az autósbolt, ami mindig szakszerű segítséget nyújt

Lassan jön a nyár és a férjemmel elkezdtünk ötletelni, hogy hova menjünk majd családi nyaralásra. Minden évben elmegyünk legalább egy hétre valahova a gyerekekkel, de most azonban gondban vagyunk, mert nem tudjuk, hogy hova menjünk. Túlságosan messzire nem szeretnénk menni, mert egyikünk sincs oda a repülésért, a gyerekek pedig félnek tőle. Olyan helyet kell találnunk, ami autóval is megközelíthető, és nem olyan hosszú az út.

A gyerekek nagyon szeretik a vízpartot, így most is hasonlón gondolkozunk, valószínűleg idén is egy tengerpartra esik a választásunk. Még egyelőre van időnk kitalálni, mert a szabadságunkat is ki kell kalkulálni, illetve az iskola végét is meg kell várni, hogy a gyerekek végezzenek.  Amikor mát tervezni kezdjük a férjemmel a nyaralást, a gyerekek már nagyon izgatottak és alig várják, hogy vége legyen az iskolának.

autósboltAzonban autóvásárlás előtt álltunk, mivel az akkori autónkkal elég sok volt a probléma. Sok mindent kellett rajta egyre gyakrabban megcsináltatni, és ez így már nem volt költséghatékony, így jobban jártunk, hogy vettünk egy új autót. Ezen már régóta gondolkoztunk, ezért volt időnk spórolni rá. Igaz, hogy nagyon szerettem ezt az autót, mert már a szívemhez nőtt, és jó célt szolgált, de itt volt az ideje, hogy újítsunk.

Az új autó mindenképp megnyugtat engem is, hiszen nem kell azon aggódni, hogy ha elromlik, akkor nem tudunk vele dolgozni menni, vagy a gyerekeket nem tudjuk iskolába vinni, de még bevásárolni sem tudunk elmenni, ha rossz az autó. Ráadásul, attól is féltem már, hogy ha útközben lesz valami gond, miközben éppen megyünk dolgozni vagy az iskolába, akkor annak akár súlyos következményei is lehetnek.

Végül megvettük az új autónkat, kicsit sokáig tartott eldönteni, hogy milyet is szeretnénk és melyik éri meg nekünk a legjobban. Olyan autót szerettünk volna, ami az egész család számára megfelel, kényelmesen elférünk benne és az én kikötésem még az volt, hogy ha lehet, akkor legyen kék színű. Az a kedvenc színem és mindig is kék autót akartam. Az előző piros volt. Az is nagyon szép volt, de egy kéknek jobban örültem volna.

Találtunk egy helyet, ahol mindent kaphatunk, ami az autóhoz kell, ez egy autósbolt, és nincs is tőlünk olyan messze, így ha szükségünk van valamire, akkor elég hamar el tudjuk intézni. Az autósbolt amúgy teljesen felszerelt és nagyon segítőkészek, bármiben tudnak segíteni az ott dolgozók. Én ugyan nem értek az autókhoz, így előfordul, hogy néha olyanokat kérdezek tőlük, amiket megmosolyogtatnak, de az a jó ebben az autósboltban, hogy nem úgy tekintenek minden emberre, mint akik ilyen tudással születtek. Segítőkészek, és még telefonon is nagyon szívesen segítenek, ha arról van szó. Találkoztam én már olyan hellyel is, ahol telefonon sosem lehetett őket elérni, aztán amikor az ember jó sokat utazott, hogy akkor személyesen intézze el a dolgait és vásároljon, akkor meg addig kellett várni, míg lassan már megőszültem.

Az autósbolt egyébként nagyon jól van berendezve, szinte elsőre megtalálom mindig, amit keresek. Persze csak akkor, ha céltudatosan megyek és tudom, mire van szükségem. Mivel a férjem sokat dolgozik és gyakran kell külföldre is utaznia, ezért én szoktam inkább ezeket a dolgokat elintézni, ritkán fordul elő, hogy ketten megyünk az autósboltba. De ilyenkor mindig alaposan elmondja, hogy miről van szó, mire van szükségünk, hogy ha esetleg ott kérdések merülnének fel, akkor értsem, miről van szó.

Egyelőre azonban most úgy érzem, hogy mindenből betáraztunk, ezért nincs is szükségünk semmire egy darabig.