Egy álom valóra válásának története

By | december 25, 2014

Egy kedves barátnőm gyermekkori álmát osztom meg veletek. Nagy vágya volt, hogy egyszer karácsony tájékán, kiutazhasson Bécsbe, a karácsonyi vásárra! Te láttad már?

Az álom

Gyerekkorában egyszer látott képeket a bécsi karácsonyi vásári forgatagról, arra már nem emlékezett, hogy ki mutatta, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy „beleszeretett”!

Persze teltek múltak az évek, de valahogyan soha nem sikerült kijutnia. Igaz soha nem tett le róla, de az idő teltével, más dolgok lettek fontosak. Időközben családja lett, amikor pedig picik a gyerek, az ember nem utazik messzire, pláne, ha nem muszáj külföldre.

Az idő mindent megold

Már eltelt jó pár év! Persze a gyerekek megnőttek, de az idő múlásával, feledésbe merült az álom is. Mígnem kiderült, hogy Benedek, a barátnőm a párja cégénél terveznek egy buszos kirándulást Bécsbe. Igaz, még csak most tervezik, és számolják, hogy hányan lennének, összejönne-e egy buszra való ember?! Gyorsan kapott is az ötleten, hogy hátha sikerül kijutni nekik is. Igaz, csak egy napos kirándulás, de az évek óta dédelgetett, lassan feledésbe merülő álom, valóra válhat. Azt gondolom, igazán kedves volt tőle, hogy meglepetést akart szerezni!

Az álom beteljesülése

De felmerült a kérdés, Bene, hogy tartsa titokban? Hogy ne szervezzen aznapra a barátnőm semmit? A kirándulás karácsony előtt pár nappal lenne, hogy oldja meg, hogy aznap ne legyen fontosabb, minden más, sütni, főzni, vásárolni. Na, ekkor szólt nekem, hogy valahogy segítsek. Persze gyorsan kitaláltam, mi lenne, ha aznap nálunk lennének, az egész család, együtt készülődnénk. Szerencsére az indulás nem volt korai, így nem volt feltűnő, hogy esetleg olyan korán kellene jönni.

Nagyon vártam, hogy mit fog szólni a nagy meglepetéshez?!

Közben a busszal is minden elrendeződött, még majdnem többen is lettünk volna, mint egy buszra való ember. Persze, hogy mi is úgy döntöttünk, csatlakozunk a kiránduláshoz, így együtt jó móka lesz.

A busz rendelést, a cég bonyolította, nekünk nem volt más  dolgunk, mint időben ott lenni. Nagy meglepetés volt, mikor kiderült a turpisságunk, és hogy hová is megyünk?! Nagy élmény volt mindenkinek. Mi felnőttek, ittunk forralt bort, a gyerekek forró csokit, emlékszem a mézeskalács szálló illatára… mesés volt! Remélem, nem ez volt az utolsó, hogy megnéztük a bécsi karácsonyi vásárt!