Egyedi póló tervezés családi rendezvényre

A család mindig is egy egység lesz, amit az ahhoz tartozó emberek alkotnak. Egy munkahelyi csapatot össze lehet képességek, képzettségek alapján válogatni, de az egyrészt mindig is egy mesterséges valami lesz, másrészt ott mégiscsak félig-meddig idegeneknek kell együttműködnie. A családtagokat nem válogatja az ember, ennél fogva sokkal nehezebb belőle a maximális teljesítményt kihozni, viszont a szeretet és az összetartás minden nehézségen átsegít. Vannak családok, ahol minden nap egy kihívás, minden nap késélen kell táncolni a fennmaradásért, szerencsére a miénk viszont legfeljebb vetélkedők, versenyek alkalmával áll szembe ilyen kihívásokkal. Akkor viszont valódi csapatként igyekszünk működni, és ez immáron a külsőnkben is megnyilvánul, nem csak a versenyszellemünkben. A feleségem igazi csapatkapitány, akinek még az egyedi póló tervezés sem akadály ahhoz, hogy valódi, összetartó és összedolgozó egységként tudjunk működni.

Van szerencsénk a családdal egy kisvárosban élni, ami még agglomerációnak számít, viszont már sokkal kevésbé érezni a főváros hatását, mint a közelebbi településeken. Nagyon jó a levegő, nagy, nyitott terek és rétek vesznek körül, erdők és hegyek övezik a területet. A gyerekekkel imádunk hosszú sétákat tenni árkon-bokron át, addig legalább anya is tud egy kicsit pihenni. És a helyi közösség is kedves és befogadó, és mivel a gyerekeink már kvázi ide születtek, így abszolúte részei lehetünk az eseményeknek. Minden évben nyáron több napos ünnepségsorozatot tart az önkormányzat, amin családi vetélkedők is vannak, és amire családként lehet jelentkezni. A két fiamban általában tombol a versenyszellem, szóval még egy ideig nem ússzuk meg, hogy ne vegyünk részt rajta. Viszont a feleségemnek támadt legutóbb egy zseniális ötlete: miért ne viseljünk egyenruhát? Persze itt most nem arra kell gondolni, hogy csákó meg rangjelzések, hanem egyszerűen csak valami megkülönböztető öltözék, hogy lássák: mi bizony együtt vagyunk nagyok! Remek ötletnek tartottam, és végül némi megbeszélés után az egyedi póló tervezés mellett döntöttük. Egységes színű felsőruházat, egyedi mintával. Tökéletes!

A nejem meglepően gyorsan tanul és szerez gyakorlatot dolgokban, ha rápörög a témára. Így körülbelül minden szabadidejét arra használta, hogy kisilabizálja, hogyan is tudná megtervezni a mintát a család számára. Sajnos azonban vannak korlátok, amiket nem lehet leküzdeni, és bár nagyon igyekezett, belőle sem lett pár hét alatt profi grafikus. Ez kicsit elszomorította, én pedig nagyon igyekeztem, hogy felvidítsam és megoldást is találjak a dologra. Szóval a munkahelyemen ebédszünetekben nekiálltam keresgélni olyan oldalakat, cégeket keresgélni, ahol az egyedi póló tervezés mellett le is gyártják és ki is küldik azokat. Jó lett volna olyat találni, ahol előzetes terv alapján is dolgoznak, hiszen a feleségemnek a szíve szakadt volna meg, ha nem valósul meg az elképzelése. Végül találtam is egy olyan pólónyomdát, ahol a több száz saját, különleges minta mellett az egyéni elképzeléseket is megvalósítják, sőt, segítséget is nyújtanak az olyanoknak, akiknek az elképzelése megvan, csak a lehetőségei korlátozottak. El is küldtem neki azonnal, és felhívtam, hogy nézze meg, és lépjen velük kapcsolatba, mert ígéretesek.

Mire hazaértem, már le is kommunikálta a dolgot a pólósokkal, és meg is voltak rendelve az “uniformisok”. Megmutatta a tervet, amit a cég grafikusával alkottak, és meg kell, hogy mondjam, nagyon jól nézett ki! Olyan volt, mint egy modern családi címer, és azonnal láthatta mindenki, hogy itt bizony egységben lesz az erő! Senki sem mondhatja majd, hogy nem látszik rajtunk, hogy összetartozunk. A póló alapszínének is egy nagyon kellemes árnyalatot sikerült kiválasztania, ami nem bántó a szemnek, és mégis feltűnő, azonnal fel fogjuk ismerni egymást. Így legalább ha valamelyik gyerek elcsámborog, akkor sokkal könnyebb lesz majd kiszúrni a tömegben. Ilyen szempontból az egyedi póló tervezés nem csak a csapatjáték, de a csapat-összetartás szempontjából is nagyszerű ötletnek bizonyult! Gyanítom, hogy a jövő évi eseményre is innen fogjuk megrendelni a pólóinkat, elvégre ha hagyományt akarunk teremteni, akkor azt egy kezdeményezés folytatásával kell elkezdeni.