Fontos, hogy mindenki eljusson fogorvoshoz

A fogorvos Budapest, és annak a vonzáskörzetében nagyon fontos, ugyanúgy, mint bárhol máshol. Fontos az orvosi ellátás és mégis rengeteg olyan hely van, ahol nem elérhető ez a szolgáltatás, ha lehet ezt így mondani. Nem is tudom, hogy igazából ezt minek nevezzem. Az, hogy legyen orvos egy helyen, az kötelező dolog. Mégis vannak olyan falvak például, ahol kilométereket kell utazni azért, hogy akár fogorvoshoz eljusson az ember.

Mi szerencsések vagyunk, akik a fővárosban vagy a nagyobb városokban, illetve községekben laknak, hiszen rengeteg orvos között tudunk válogatni. Azonban mi van azokkal, akik egy kisebb faluban laknak például, és mondjuk, idős emberek. Ők hogy jutnak el egy orvoshoz, ha fáj a foguk, a lábuk vagy bármijük?

Ez is egy olyan probléma, ami még mindig nem lett megoldva, legalább is a helyzet azt mutatja. Én amúgy is utálok orvoshoz járni, kiskoromban is mindig csak annyi maradt meg bennem az egészből, hogy miután kijöttünk a dokitól, sokáig gyógyszereket kellett szednem. És azt annyira utáltam. Érdekes viszont, hogy a környezetemben olyan sok ember fél a fogorvostól és nem mer elmenni, hiába fáj annyira a foga. A testvérem is ilyen, napokig nem aludt már, annyira fájt a foga, de inkább nem szólt senkinek, nehogy anya vagy apa elvigye őt a dokihoz. De én aztán lelepleztem, láttam, hogy nem eszi meg sem az ebédjét, sem a vacsoráját és hangosan megkérdeztem az ebédlő asztalnál anyuék előtt, hogy fáj-e a foga, mert látom, hogy nem eszik. Persze anya és apa egyből szúrós tekintettel néztek rá, így nem tudott a szemükbe hazudni, muszáj volt elmondania, hogy napok óta fáj a foga. Anyáék pedig elvitték a fogorvoshoz. Ő meg minden alkalommal sírt és nyüszített, pedig szerintem nem olyan vészes. Inkább fájjon akkor, amikor éppen a fogorvos piszkálja a fogamat, mint hogy hetekig vagy hónapokig szenvedjek a fogfájásom miatt. Én szeretek inkább hamar túl lenni a dolgokon.

Jelenleg is fogorvoshoz járok, mert a bölcsességfogaim nem hagyják, hogy nyugodt életet éljek, és nekik persze, hogy úgy kell nőniük, hogy ne ússzam meg a bölcsességfogaim kiműtését. De hát hamar begyulladt az egyik, szóval most egyelőre gyógyszeres kezelés alatt állok, aztán nem sokára kikapja a doki az egyiket, aztán szépen sorjában az összeset. Nem félek, bár kicsit izgulok, hogy milyen érzés lesz, és hogy mennyire fog fájni. De inkább essek túl rajta minél előbb, nem szeretnék ezzel szórakozni még hónapokig.

fogorvos budapestAnyukám is nemrég esett túl egy jó hosszan tartó fogászati kezelésen, de most már sokkal jobban van, és minden kész van, amit meg kellett csinálni a fogaival, szóval ő már túl van ezen. Most rajtam a sor. De nem félek. Csak szeretnék már túl lenni rajta, mert így enni sem nagyon tudok. Pedig nagyon szeretek. És így állandóan éhes vagyok. Mást sem eszek, vagyis iszok, mint az ivós joghurtokat, és a melegre való tekintettel a jéghideg shakeket. Esetleg még a leves az, amit meg tudok enni vagy inni, de ezen kívül mást nem nagyon. Mivel mindkét oldalon fájnak a fogaim, ezért így nem tudok rágni. Na, mindegy. Nem sokára túl leszek ezen, és egy hétig eszem a pizzákat és a hamburgereket felváltva.

Egyébként nem tudom, hogy a fogorvosoknak hogyan van gusztusuk ehhez a munkához. Úgy értem, hogy nagyon jó, hogy vannak, nélkülük biztos, hogy nagy slamasztikában lennénk sokszor. De nem tudom elképzelni, hogy napi szinten az emberek szájában turkáljak. Bár, az még semmi. Az injekciók beadásánál nekem már problémáim lennének. Szerintem a beteg helyett inkább én ájulnék el. Nem tudom elviselni, ha nekem kell injekciót beadnom valakinek. Az apukám cukorbeteg, és amikor inzulinozni kezdte magát, megkért, hogy adjam be neki, de hát mondtam neki, hogy én erre képtelen vagyok. Ő jót nevetett rajtam, úgyhogy azóta sem tud rávenni a dologra.

Szóval én úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mindenhol és mindenki számára elérhetőek legyenek az orvosok, mint például a fogorvos is.