Miért nem elég, ha egy farmerben motorozunk

By | január 3, 2015

motorcycle-260455_1280

Azt hiszem, sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak! Sőt, feleslegesnek is tarják a motoros holmik megvásárlását, és drágának is találják! Persze igazuk van abban, hogy drágák, de nem feltétlenül muszáj megvásárolni, a legdrágábbat!

De mit mond a szakértő

A motoros boltban dolgozók, és a szakértők, semmiképpen nem javasolják, hogy megfelelő öltözék nélkül szálljunk motorra! Hogy miért?

Nem azért vásárolnak a motorosok különböző felszereléseket, hogy minél jobban mutassanak a motoron, hanem hogy egy balesetnél, mondjuk az életüket, a testi épségüket megvédje!

Míg a megfelelő bukósisak a fejünket védi, úgy a csizma, a lábunkat, a ruha pedig a testünket!

Mi történik egy balesetnél

Vegyük sorban, hogy mi milyen célt szolgál!

Ha bukósisakot vásárolunk, mondjuk egy nagy motorhoz, a szakértők, minden esetben, zárt bukósisakot fognak ajánlani! Hogy miért? A nyitott sisakkal ellentétben, a zárt, az állunkkal együtt védi a fejünket, a nyakunkat! Abban az esetben, ha nyitott sisakunk van, akkor ez a rész, egy balesetnél védtelen, így nagy esély van rá, hogy a sisak leesik a fejünkről, és fejsérülést is szenvedhetünk!

A motoros bőrruha vásárlást is sokan feleslegesnek tartják! Pedig ezek a ruhák, az egyik legtermészetesebb anyagból, bőrből készülnek! Ennél pedig erősebb anyag, nem igazán van! Tegyük fel, hogy valami okból kifolyólag, elcsúszunk a motorral! Ez lehet bármi, akár a síkos út miatt, vagy csak egy kis figyelmetlenség, de elég, egy rossz mozdulat is! Abban az esetben, ha elesünk, egy egyszerű ruha, azonnal kiszakad, míg a bőrruha, az anyagából, erősségéből adódóan, sokkal jobban véd, és nem szakad el! Esetleg, csak a minta lekopik róla!

Ezeket a baleseti tényezőket, kicsit is mérlegelve, mindenképpen érdemes a megfelelő felszerelést megvásárolni. Persze ez csak abban az esetben szükséges, ha nagy motorral, verseny motorral, vagy „veszélyesebb” motorral rendelkezünk! Természetesen, egy chopper azért más kaliber!

Válasszuk a motorok bármelyikét, mindig azt tartsuk szem előtt, hogy az első szempont, a biztonság!