Minden családnak más az életmódja

By | február 15, 2015

Minden attól függ, első sorban, hogy ki milyen családba születik?! Mivel foglalkozik, a család, mi a fő „profilja”. Tegyük fel, egy család, a vendéglátóiparban dolgozik, biztosan, a gyerekek is ebben a körben fognak majd tanulni, később pedig munkát keresni maguknak. Persze, akkor a legszerencsésebbek, ha a családi vállalkozás lehetővé teszi, hogy minden generáció egy helyen dolgozhasson. Egy étteremben, hotelben, ere meg is van a lehetőség, hiszen sok munkaerőre van szükség, és mégis jobban megbízik az ember, a saját rokonában, mint egy idegenben. A ti életmódotok milyen?

De nem csak a munka lehet befolyásoló

Sokszor, egy életmódot, egy étkezési szokás is befolyásolhat. Hiszen, nagy eséllyel, ha egy család vegetáriánus, akkor a gyerekek is azok lesznek, az életmódjuk is meghatározó lesz. Az idő folyamán, a gyerekek, ahogy nőnek, megváltozhat, az életmódjuk, de meghatározó számukra, az, amit otthonról „hoztak”

De egy sport is lehet életmód. Hiszen, ha valaki rendszeresen sportol, még ha nem is profi szinten, de mindennaposan, akkor meghatározó szerepe lesz a családban, hiszen, a gyerekek, a szülőket akarják majd követni.kid-185020_1280

Hogy egy egyszerű példát említsek, ami meghatározó. A barátnőm, egész családja motorozik. Mondhatni, motoros család, szinte mindenkinek van saját kétkerekűje.

A „szerelem” a szüleinél kezdődött, aztán megfertőzte, a gyerekeket is. A barátnőmnek, két öccse van, és egy bátya, de mindenkinek van saját motora. A családi közös program, a motorszerelést jelenti, mint másnál, a vasárnapi ebéd!

Mára, a barátnőm férje, és fia is gyarapította, a családi szokást, és ha tehetik, ők is motoroznak. Eddig Kata barátnőm nem akart motort magának, de miután a fiúk, egyre több motoros kiruccanást terveznek, és persze ő sem szeretne lemaradni a dolgokról, így vásároltak neki is egy motort.  Persze, nem túl nagyot, hogy előbb szokja, hogy milyen, és hogy mit hogyan kell kezelni rajta.

A bukósisakot, az interneten vásárolták hozzá, ha jól tudom, ezen az oldalon, pont akciós bukósisakok voltak.

Amióta ismerem Katit, a kedvenc színe, a zöld, így egy ilyen sisakkal lepte meg a párja. Igazi rikító zöld, amire vágyott. Ha te is szeretnél valami jó kis motoros holmit, nyugodtan keresd fel, az oldalt, és nézd meg, hátha találsz valamit magadnak.