Németországba költözünk, megváltozik az életünk

By | január 24, 2015

cafe-428115_1280

Rögtön az elején kezdek mindent! Pár évvel ezelőtt ismerkedtünk meg Katival. Szerelem volt, első látásra. Amint megláttam, abban a helyes kis sarki kávézóban, tudtam, hogy nem vesztegethetem az időt, ha egy ilyen tüneményes lányt meg akarok magamnak szerezni! Azóta eltelt hat év, és az életünk fenekestől felfordult.

A munkám

Mint írtam, Kati a kávézóban dolgozott akkoriban. A házasságunk után nem sokkal terhes lett, és lány ikreink születtek. Mára négy évesek, kis cserfesek.

Én a reklám szakmában dolgozom, ami elég jól fizető munkám van, így a gyerekek miatt, egyszerűbb is, ha a feleségem otthon van. Ő tudja intézni a háztáji teendőket, és el tudja látni a gyerekeket is.

Kaptam egy szuper lehetőséget a cégtől, ami elég nagy fejtörést okoz most a számunkra?! A németországi leányvállalatot kellene beindítani, kicsit segíteni az ottani munkát. Nagyon jól keresnék, közben a cég állná a házat, ami egy meseszép kertes ház lenne! Nem tudom, mi tévő legyek?

A költözés

Persze, ebben az esetben, az egész család költözne egyszerre. Semmiképpen nem hagynám itthon a családot! Megbeszéltük közösen, hogy elvállalom a munkát, és kiköltözünk, előre láthatólag, egy évre.

Kati tart kicsit a költözéstől, a gyerekek beilleszkedésétől, hiszen nekik óvodát kell majd keresni, és hogy hogyan fognak majd beszélni?! Persze az ő nyelvtudása sincsen azon a szinten, hogy mindent megértsen, főleg, ha egy hivatalos dolgot, mint egy óvodai beíratás kell elintézni!

Meglepetés a feleségemnek

Mivel van még pár hónap a költözésig, így gondoltam, meglepem a páromat, egy német tanfolyammal. Nagyon remélem, hogy örülni fog neki, ha elvégzi, biztosan bátrabban mer majd nekivágni az útnak. Időben pont belefér még!

Már ki is néztem az iskolát, nem messze van tőlünk, még jó helyen is, mert pont félúton, az óvoda, és a lakás között.

Ha jól emlékszem, a nevük Tudomány Nyelviskola volt, a címük pedig Budapest, Tavasz utca 3.

Egyik nap munka után be is ugrom hozzájuk, hogy mindent meg tudjak beszélni velük. Remélem, hogy örülni fog neki Kati, és így neki is megkönnyíthetem, a változást az életünkben!