A Tantum verde spray, amit a gyerekek fogorvosa ajánlott nekünk

Nem könnyű néha anyának lenni, szerintem ezt minden anyuka hasonlóképpen gondolja. Főleg, amikor a két gyerkőc – vagy éppen több – egyszerre sír a kínzó fogfájás miatt. Nem könnyű. Nagyon nem. Ilyenkor, mint általában mindig, ha a gyerekek betegek, felejtsük el az alvás szót, sőt, még a pihenést és a csöndet is. Egész nap sírnak szegénykék a rettentő fogfájás miatt, aludni sem tudnak tőle és sokáig azt hittem, hogy nem létezik semmilyen gyógyszer, ami ilyenkor segítene nekik. Azonban amikor új fogorvost találtam nekik, végre a megoldás is megérkezett hozzánk.

Nem volt olyan nagy eget rengető gond az előző fogorvossal, akik a gyerekeket vizsgálta mindig, viszont néha úgy vettem észre, hogy nem volt valami kíméletes velük, és az állandó ordítást a rendelőben már én sem bírtam. Megkérdeztem az ismerőseimet, akiknek szintén van gyerekük, hogy náluk ezzel kapcsolatban mi a helyzet és azt mondták, hogy ilyesmi náluk nem szokott előfordulni, a gyerekek nagyon jól bírják a vizsgálatokat is. Így hát döntöttünk a férjemmel és innentől kezdve máshoz visszük a gyerekeket, ha gond lenne a fogukkal vagy, ha a kötelező vizsgálatokra kellene elmenni.

A fogorvos a Tantum verde spray nevű gyulladásgátlót ajánlotta, ami egyben fájdalomcsillapító is és helyi érzéstelenítő is egyben. Már a neve alapján nagyon kíváncsi voltam rá, ezért bementem egy gyógyszertárba és rögtön vettem egyet. Igaz, hogy akkor éppen senkit nem kínzott a fogfájás, ezért nem tudta senki kipróbálni, így szépen el is tettük a gyógyszeres dobozba, hogy majd, ha esetleg valakinek szüksége van rá, akkor a helyén megtalálhassa.

Sokáig nem is kellett várni, mert begyulladt a férjem foga, ráadásul pont éjszaka, amikor még orvoshoz sem tudott volna menni vele. Mi pedig nem is vártunk tovább, a férjem egyből kipróbálta a Tantum verde spray fájdalomcsillapítót. Kis várakozás után érezte, hogy mintha kezdene zsibbadni a szája tőle, és a fájdalom is enyhül, így ha nem is tudta az egész éjszakát végigaludni, legalább pár órácskát tudott pihenni.

Persze másnap rögtön elment a fogorvoshoz, aki gyökérkezelést csinált neki, és hát tudjuk, hogy az sem egy kellemes beavatkozás. Az eset után pár órával már érezte, hogy az érzéstelenítő hatása kezd elmúlni, és az ezt követő pár napban a Tantum verde spray lett a legjobb barátja. Még a munkahelyére is vitte magával, hogy tudjon dolgozni és ne zavarja a fogfájása semmiben. Először a kollégái nem is tudták, hogy mi az a zöld spray a férjem asztalán, de közelebbről nézve már tudták, hogy mi az. Érdekes, hogy ennyien ismerik ezt a sprayt, de nekünk valahogy idáig kimaradt az életünkből. De most már mi is ismerjük és használjuk és nagyon pozitív véleménnyel vagyunk róla. Igaz, odáig még nem jutottunk el, hogy a gyerekek is használták volna, mivel szerencsére nem fájt a foguk sem és betegek sem voltak. Illetve nekem sem kellett, hasonló okokból kifolyólag.

Így jelenleg csak azt tudom elmondani, amit a férjem tapasztalt a Tantum verde spray hatásáról, de úgy érzem, hogy jó döntés volt, hogy már akkor megvettem ezt a spray-t a gyógyszertárban. Örülök, hogy ezt ajánlotta a fogorvos, hiszen az ára is kedvező volt. Azonban elkezdtem keresgélni az interneten, és találtam egy webshopot, ahol házhoz szállítással lehet gyógyszert rendelni. És ezen a honlapon meg is találtam a Tantum verde spray-t, ami idáig úgy néz ki, hogy beválik. Mivel amúgy is ott tartottunk már, hogy fogytak a készleteink, ezért összeírtuk, mi az, ami hiánycikk itthon és kellene belőle, hogy legyen itthon, mert sosem lehet tudni, mikor lesz valamelyikünk hirtelen beteg. Olyankor pedig az a legjobb, ha otthon van a megfelelő gyógyszerből és nem akkor kell rohangálni a gyógyszertárba. Itt sokkal kedvezőbben az árak, mint néhány másik gyógyszertárban és sorban állás nélkül lehet vásárolni, ami számomra igazán jó, mert két gyerek mellett nem igazán van időm arra, hogy akár fél órát álljak a gyógyszertárban.

Meg is rendeltünk mindent, ami kellett és nagyon hamar ki is szállították. Rendeltünk még egy Tantum verde spray-t, hátha elfogy és pont addigra nem lesz belőle, amikor éppen kellene. Nagyon elégedettek vagyunk, jó döntés volt, hogy új fogorvost választottunk a gyerekeknek.