Vajon, milyen egy barista élete

By | február 3, 2015

 

Sokszor gondolkodtam rajta, milyen lehet egy barista élete, milyen a munkája? Vajon otthon is készít kávét, vagy csak a munkahelyén? Mitől lesz valaki menő a szakmájában? Mind olyan kérdések, amik nem gondolnám, hogy csak engem foglalkoztatnak?!

Mitől lesz valaki, jó barista

Azt hogy mitől lesz valaki jó kávékészítő, azt gondolom, a szakma, és az idő határozza meg! Ha valaki szereti, amit csinál, képes tanulni, fejlődni, jó szakember válhat belőle! Persze, erre a szakmára is igaz, hogy nem lehet mindent egyszerre, csak szép lassan, hogy megfelelő tudásra tegyen szert! De az is igaz, hogy mindig lehet újat tanulni!

Egyáltalán, milyen egy tanfolyam

A kérdés az, hogy mit adhat nekünk, egy ilyen tanfolyam, amiért úgy gondoljuk, hogy el kell mennünk!? Egy kurzus keretein belül, megismerhetjük, maga a kávé cserjét, mint növényt, milyen is, és hogy mit érdemes tudni róla!? Ami nagyon megnyerő számomra, hogy nem csak beszélnek, a dolgokról, hanem a technikai részét is bemutatják, és így kézenfoghatóvá válik! Hiszen, csak ezzel a módszerrel, gyakorlat során tudjuk elsajátítani a gyártás folyamatait, műveleteit!

Végre egy hely, ahol megtanítanak rendesen kávét főzni, nem csak úgy főzöm, mint ahogyan én gondolom!

Egy budapesti barista tanfolyam bárki számára elérhető! Egy ilyen képzés keretei belül, elsajátítod, a rejtelmeket, praktikákat, fogásokat! Fontos, hogy nem nagy létszámúak a csoportok, így nem kell azon aggódni, hogy hogyan fogok én odakerülni, és bármit megpróbálni gyártani?!